Tribal yani kabile tarzı dövmelerin anlamı | 35 SKİN ART TATTOO

Tribal yani kabile tarzı dövmelerin anlamı

  • Anasayfa
  • Tribal yani kabile tarzı dövmelerin anlamı
Tribal yani kabile tarzı dövmelerin anlamı

Tribal yani kabile tarzı dövmelerin anlamı

dövmelerin anlamları-kuş dövmesi anlamı-semboller ve anlamları dövme-aslan dövmesi anlamı-mitolojik dövmeler ve anlamları-kırlangıç dövmesi anlamı-mistik semboller ve anlamları-kelebek dövmesi anlamı-tılsım sembolleri dövmeler ve anlamları-melek dövmesi anlamı-ezoterik semboller ve anlamları-baykuş dövmesi anlamı-bilinçaltı sembolleri ve anlamları-yılan dövmesi anlamı-derin anlamlı dövmeler-gül dövmesi anlam- dövmeler ve anlamları-yılan dövmesi anlamı-yalnızlık dövmesi-papatya dövmesi anlamı-anlamlı dövmeler-at dövmesi anlamı-anlamlı minimal dövmeler-koi balığı dövmesi anlamı-sembolik dövmeler ve anlamları-güneş dövmesi anlamı-minimal dövmeler ve anlamları-martı dövmesi anlamı- dövmeler ve anlamları-geyik dövmesi anlamı-dövmeler ve anlamları-gül dövmesi anlam- dövmelerin anlamları-kuş dövmesi anlamı-semboller ve anlamları dövme-aslan dövmesi anlamı-mitolojik dövmeler ve anlamları-kırlangıç dövmesi anlamı-mistik semboller ve anlamları-kelebek dövmesi anlamı-tılsım sembolleri dövmeler ve anlamları-melek dövmesi anlamı-ezoterik semboller ve anlamları-baykuş dövmesi anlamı-bilinçaltı sembolleri ve anlamları-yılan dövmesi anlamı-derin anlamlı dövmeler

İnternette dövme ile ilgili arama sözcüklerinin üçte birini tribal kelimesi oluşturmakta. Hayal gücünü zorlayacak kadar geniş çeşitlilik ve tasarım ihtimali, tribal dövmeyi gözde bir hale getiriyor. Geleneksel trbial dövme aborjin kültüründen gelmektedir ve vücut süsleme üzerinedir.

Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde, kemik, iğne, tahta vb. yardımıyla, bitki köklerinden elde edilen boyayla değil, elektrikli dövme maklineleri ve yüksek kaliteli özel mürekkepler ön plana çıktı ve tribal dövmelerde netlik ve yüksek detay imkanı sundu bizlere. 

Kökeni kesin olarak bilinmemekte, ama muhtemelen tarih öncesinde birkaç kişi sönmüş ateş etrafında oynarken birisi kömürleşmiş odunların üzerine düşmüş, odunun sivri kenarları derisinin altına kadar girip leke bırakmış ve kısa sürede bu farkedilmiştir. Böyle ilginç bir icat çabuk yayılmış olsa gerek, hatta güneş tanrılarının, ateşle verdiği bir hediye olarak dilden dile yayılarak anlatılmış olabileceği düşünülmekte. Çoğu zaman ruhani bir eylem olduğu için dövme yaptırmak, eski zamanların kabile şamanları, dövmeyi ayin eşliğinde yapma sorumluluğunu alırdı.

Tribal dövme yapınının ruhani olaylar ve duygularla birebir bağlantıları vardı. Acı cekmek, kalıcılık ve hayat kaynağı olan kanı kaybetmek. Bu üçlü bağlantı dövmeyi bir sanat olmaktan çıkardı ve insanları ruhani varlıklarla, tanrılarla, büyülü güçlerle iletişime sürükledi.

vücut ve ruh birbirine eş olduğu düşünüldüğünden dolayı, vücuda yapılan dövme iki ayrı dünyada yeraldığı inanılırdı, gerçek dünya ve ruhani dünya. Hatta bazı kabilelerde yeteri kadar dövme yaptırıldığında ancak ruhani dünyaya geçilebileceğine inanılırdı. Çeşitli dövme motiflerinin ise ruhani dünyaya girişlerinde kendilerine bazı avantajlar sağlayacağına inanırlardı. 

Çoğu kadim kabilelerde kalıcı dövmenin yanı sıra deriyi keserek şekiller oluşturma veya vücudu geçici boyalarla boyama olarakta görülürdü bu inanış. Bu gelenekler, günümüz medeniyetlerinin başlangıcına kadar sürdü ve geçici olarak popülerliğini yitirdi.

Orjinalinde, dövmeler aile ve kabilelere özel izler ve motifler taşırdı, çok uzak bir akrabanızı dövmesinden tanıyabilirdiniz. Günümüzde ise biraz değişime uğramasına rağmen fikir hemen hemen değişmedi. Tuttuğu takımın maskotunu dövme yaptıranlar, bulunduğu askeri birliğin armasını dövme yaptıranlar, bulunduğu çetenin simgesini yaptıranlarda aynı şekilde tanınma ve aidiyet arayışı ile yaptırmaktadır. Dövmeleri, yoldaş kardeşleriyle birbirlerini tanıması amacını gütmektedir vede başkalarına kendilerinin hangi gruba ait olduğunu farketmeleri ve buna saygı duymaları istedi vardır.

Kadim kabilelerde, evlilikle birlikte eşlere dövme yapılırdı ve bu hem onlar için bir nikah yüzüğünün günümüzde gördüğü görevi görürdü, hemde dövme ruhlarınada geçmiş olacağı için, bir sonraki hayatta, yani ruhani dünyada birbirlerini kolayca bulabileceklerdi. Günümüzde nikah yüzünde olduğu gibi bu dövmeler, birlikteliklerini ve üretkenliklerini simgelerdi.

Eski zamanda oğlan çocuğunun erkekliğini ispatlaması, kendisine saygı duyulması için belli bi yaşa geldikten sonra dövme yaptırması gerekirdi. Bu acıya dayanabilen oğlanlar artık erkek olmuş ve büyüklerinin yanında yeralmaya hak kazanmıştır ve evlenip ailesine bakabileceğini ispatlamıştır. Aynı konu kadınlar için geçerli değildir çünkü kadınlar çocuk doğururken, kendilerini ispat için gereken acıyı çekip zaten büyükler arasında yerini almaya hak kazanırlar. Bu kanlı ve büyük acılı dövme ayinlerine dayanamayan oğlanlar yada yetişkin erkekler, alay konusu olurlar, saygı görmezler, lanetlenirler ve büyük ihtimalle kabileden dışlanırlardı. Günümüzde de bu bahsedilen davranışlar çok değişmemiş görünüyor, 18 yaşını doldurup dövme için yasal engeli olmayan gençler, kendilerini ispat etmek, ailelerine kendi kararlarını alabildiğini göstermek, çevresine özgürlüğünü ve yetişkin oluşunu göstermek amacıyla dövmeciye koşabilirler.

Çoğu tribal dövme, hayvan totemlerinin motiflerini taşımakta ve onların güçlerinin kendilerine geçeceğini düşünmektedirler. Hayvanın motifini yaptırmak sadece güçlerinin, taşıyan kişiye geçmesini sağlamaz, o hayvanlada ruhani bir bağ oluşturur. Farklı hayvan motifleri, farklı güç ve kudret verdiğine inanılır. Günümüzdede hayvan motifleri kullanılarak yapılan dövmeler çok yaygındır. Belde veya bilek içinde narin ve güzel bir kelebek, veya omuzdan sırta uzanan korku saçan bir ejderha yada ölümcül bir akrep...

Edinilen bilgilerde ve yapılan araştırmalarda ortaya çıkan tribal dövme için muhtemelen en yayın kullanım amaçlarından biri büyü ve tılsım idi. Şaman tarafından bir ayin eşliğinde, mürekkebe, büyüde kullanılan bitkiler ve çamurlar da karıştırılarak yapılan dövmeler. Ayin sonrasında büyünün etkinleştirilmesi için dövme yapılır ve ayin bitirilirdi. Bu tılsım büyüleri kişiye üstün özellikler kazandırırdı ama bu dövmeler genelde vücudun görünmeyen bir yerine yaptırılırdı. Bu gizleme isteği hem rakiplerini, kendi güçleri hakkında bilgilendirmemek hemde mahremiyet ve muhtemel utanç sebebi olabilecek olmasındandı. Örneğin bir kadın, bir erkeği kendisine aşık etmek istediği zaman büyüsünü yaptırır ve vücudunun gizli bi yerine de dövmesini yaptırırdı. Günümüzdede biraz değişmiş olsa bile benzeri örnekler rastlanmaktadır. Sevgilisinin ismini yazdıran, ama sonrada ayrılınırsa bu dövmeyi lazerle sildiren, yada üzerine başka bir dövmeyla gizleyen insanlara sıklıkla rastlamak mümkün.

Tribal dövme...Bu zengin, ruhani gelenek günümüzde bile devam etmektedir. Tribal yani kabile tarzı dövmeleri Havai kültürü temalı dövmeleri, afrikan tarzı dövmeleri, celtic arzı haç dövmelerini (hem paganist hemde hıristiyan türünde) ve maori türünde rastlanmaktadır. Ama görülmektedir ki kadim batıl inanışlar hala sürmekte ve hatta şöyle denmektedir; "Ne zaman dövme yaptırsam diye düşünme, dövme tanrısı sana zamanı gelince söyleyecektir."

Eğer sizde tribal dövme yaptırmak isterseniz, sitemiz iniletişim bölümünden bize telefon veya email yoluyla ulaşabilir yada stüdyomuza gelip bir kahve eşliğinde hayalinizi ve fikirlerinizi bizle paylaşabilirsiniz. Eminiz ki hayallerinizdeki dövmeyi gerçeğe dönüştürebiliriz. 



Telefon
WhatsApp