EĞİTİM
Dövme Eğitimi
Dövme Eğitimi Selçuk Akpınar tarafından verilir ve 35skinart tattoo ekibi tarafınca desteklenir.Ders programı sizin için de en uygun gün ve saatlere göre hazırlanır.Kapasitenize göre kaç saat ders almanız gerektiği belirlenir. Bu kursumuz aynı zamanda dövmecilik Kalfalık Ustalık sınavı na girip belge almak istiyen arkadaşlar için uygundur.Yazılı sınavda dövme ekipmanları ve bobinli dövme makinası parcaları ve görevleri ile ilgili sorular bulunduğundan bu programda hem Pen dövme makınası ile çalışmayı hemde Bobinli Dövme makinası ile çalışma ve teknik biligiler öğretilmektedir.Ders saatlerinin ortalamasını 80 saat olarak düşünebilirsiniz.Başarı oranı yüksek olan kurs normalde 2 ay haftada 2 gün olarak verilmektedir.
Hızlandırılmış dövme kursları ile kısa sürede dövme yapmayı öğrenebilmek de mümkündür.Bu programda Pen dövme makinası ile çalışma ve teknik biligiler öğretilmektedir.Bu kursumuzunda süresi 30 gündür bu süre içerisinde haftada 2 gün ve 40 saatlik ders yeterli olmaktadır.
Eğitim de başarıyı arttırmak için derslerimizi bire bir vermekteyim. Bu da eğitim alan kişiyle uyumlu bir şekilde çalışma gerektirmektedir .Bunun için de en baştan sağlıklı bir programla başlamak için bu bilgiler dışındaki sorularınız ya da ayrıntıları yüz yüze konuşmanın doğru olacağından telefon - whatsapptan bilgilendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.
Dövme eğitimi konuları şu şekildedir.
Bu kursta neler mi öğreneceksiniz?
1. İş sağlığı ve güvenliği, sağlık bilgisi(hijyen) eğitimi
2. İğne gruplarını, özelliklerini ve kullanım yerlerini
3. Makine çeşitleri ve aralarındaki farkları
4. Dövme uygulamalarının öncesinde şablon(transfer) yapıştırmayı
5. Photoshop ve diğer dijital ortamlarda dövme tasarımı ve modelin hazırlanmasını
6. Suni deri üzerinde uygulama
7. Düz ve tutarlı çizgi atma yöntemleri
8. Gölgelendirme ve ton ayarlama teknikleri
9. Gönüllüler üzerinde (35skinart gözetiminde)dövme uygulama
10. Dövme yaptıracak kişi üzerinde güven oluşturmayı
11. Doğru bakım teknikleri bilme ve yaptıracak kişiye aktarmayı
12. Tedarikçiler hakkında rehberlik
13. Başarılı işletmecilik hakkında temel bilgiler
14. Kalfalık ve Ustalık sınavlarına hazırlık
UYGULAMALI DERSLER
Dövme Eğitimleri başta teorik eğitimler ve sonrasında uygulamalar olmak üzere iki aşamada gerçekleşir. Uygulamalı dersler bir dövme sanatçısı olmak için gereken becerileri uygulamalı olarak kazanmanızı sağlamak üzere verilir. Dövme kurslarındaki uygulamalı derslerde;
•Teorik ders (tarihi, anatomi, renk bilgisi, hijyen, tüm sarf malzemelerin anlatımı, dövme bakımı gibi bilgileri kapsar)
•Dövme ekipmanlarının teknik bilgisi
• Dövme malzemelerinin kurulumu,
•Dövme Setup Sehpasının ayarlanması,
• Dövme deseni oluşturma,(kalemle ve bilgisayarda)
• Transfer (kopya) alma ve tene aktarma,
• Suni deri üzerinde çalışmalar (Bu çalışmalarda çizgi teknikleri, gölgeleme teknikleri, doldurma teknikleri),
• Gönüllü kişilere Eğitmen eşliğinde dövme uygulaması
NOT.Bu yazılanları okuduğunuzda biraz kafanız karışabilir. Çok zor bir işin içine giriyorsunuz izlenimi doğabilir. Yazılan terimler ve kelimeler hiç duymadığınız size uzak olabilir .Bu duyguları yaşayan çok insanla karşılaştım o insanların birçoğu ile hala görüşüyorum ve çok başarılı dövmeci oldular .Şimdi onlar bana birşeyler öğretiyorlar .Bu işe başlayacaksanız bilmeniz gereken her zaman öğrenmeye devam edeceğinizdir. Bu ilk başlangıçtaki süreci tek başınıza geçmeniz çok zor aynı zamanda da çok zaman alıcı.Bu kursun amacı kısa sürede dövme ile ilgili herşeyi doğru bir şekilde öğrenip başlangıç safasını geçmenizdir.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DÖVME KALFALIK USTALIK SINAVI BİLGİLENDİRME
SINAV TARİHİ...28 MAYIS 2024 TARİHİNDE SAAT --09.00-da YAPILMIŞTIR
dövmecilik ustalık belgesi sınavı -
----------------- - günü dövmecilik kalfalık ve ustalık sınavı komisyon başkanı H.Sezai
APAYDIN MİLLİ EĞİTİMİ temsilen ------------------ komisyon üyesi olarak Selçuk
AKPINAR ve Sabri MUDURLU gözetiminde.
puanlama
Hijyen (20)
Çizgi çekme (20)
Gölge atma (20)
Renklendirme (20)
İş alışkanlığı (20)
dallarında uygulama sınavı ve öncesinde yazılı sınav olarak yapılmış olup sınava giren ------ arkadaşımızın KALFALIK SINAVINDA ----- kişinin başarılı olduğu. USTALIK SINAVINDA ------arkadaşımızdan ------kişinin başarılı olup sertifikalarını almaya hak kazanmışlardır.
USTALIK SINAVINDA BAŞARILI OLANLAR
-
-
-
-
Dövmecilik Kalfalık Ustalık Belgesi Sınavı 28 MAYIS 2024
Bilgilendirme
Sınava girecek arkadaşlar bu formları tamamlayıp başvuracaklardır. Sınav toplam sayısı sağlandığında Milli eğitimden gün alınıyor ve Öğretmen çağrılıyor. Sınav günü en az 10 gün önceden sizlere bildiriliyor. Sınav Yazılı ve Uygulama olarak 2 bölümden oluşuyor. Yazılı sınavda kalfalık ve ustalık sınavları yapılıyor. Her 2 sınav da ayrı ayrı yapılmaktadır ve 20 şer soru sorulmaktadır. Sorular sağlık, makine parçaları, işyeri şartları ve malzemelerle ilgili olmaktadır. Uygulama sınavında yanınızda getirdiğiniz bir arkadaşınıza( pandemi den dolayı şu an suni deriye)dövme yapılmakta ve yapılan dövme değerlendirilmektedir. Sınavda başarılı olan arkadaşlarımıza 2 ay içerisinde belgeleri teslim edilmektedir.
Gerekli Evraklar
1) 2 adet ikametgah
2) 2 adet kimlik fotokopisi
3) 2 adet diploma fotokopisi
4) 6 adet resim
5) İşyeriniz varsa kaşesi, bir yerde çalışıyorsanız işyerinin kaşesi
6)Kalfalık için 18 yaşını ustalık için 21 yaşını doldurmak zorunlu.
dövmecilik sınavında gerekli evraklar hazırlandıktan sonra
SELÇUK AKPINAR 05326272336
SABRİ MUDURLU 05353639629
iletişime geçerek evrakları kargo yada elden teslim edilmektedir.
Dövmecilik sınavına girecek arkadaşlar kalfalık ve ustalık form larını doldurarak diyer evraklarla yollayacaklardır.